ΣΧΟΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

J.V., ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Η πρώτη μου προσέγγιση στην ομοιοπαθητική ήταν στα τέλη του 2007, όταν ολοκλήρωνα την ειδίκευσή μου ως Οικογενειακός Ιατρός Από την στιγμή εκείνη και μετά, η σκέψη μου για την ιατρική πρακτική άρχισε να αλλάζει σημαντικά. Ξεκίνησα σπουδές και πρακτική στην ομοιοπαθητική το 2008 και έκτοτε συνεχίζω να ψάχνω, για να μάθω περισσότερα. Γνώρισα το πρόγραμμα E-Learning μέσω ενός συναδέλφου και τελικά μπόρεσα να το ξεκινήσω το 2017. Υπήρξε ένας πολύ παραγωγικός και διασκεδαστικός χρόνος μελέτης. Η σαφήνεια της θεωρίας και ο τρόπος δομής των μαθημάτων με επηρέασε. Έχουν συνέπεια και αυτό είναι κάτι που δεν το είχα βρει μέχρι τώρα. Μού είναι σαφές ότι η πρακτική μου έχει αλλάξει από τότε. Οι γνώσεις μου είναι ισχυρότερες και ξέρω με μεγαλύτερη βεβαιότητα τι μπορώ και τι δεν μπορώ να περιμένω σε κάθε μία περίπτωση ασθενούς. Αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο, ήταν οι ασθενείς μου. Άξιζε πραγματικά. Σάς ευχαριστώ!

T.L., ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που πέρασα μαζί σας μελετώντας την καταπληκτική επιστήμη της Ομοιοπαθητικής! Τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στον Καθηγητή Γ. Βυθούλκα για τη σοφία, την απλότητα και ιδιαίτερα για τη γενναιοδωρία με την οποία μοιράστηκε τις γνώσεις του. Η αγάπη για τον άνθρωπο, η έγνοια του για τον κόσμο, οι χριστιανικές αξίες διαπερνούσαν κάθε διάλεξή του. Η ομοιοπαθητική δεν είναι μόνο ιατρική, είναι τέχνη και επιστήμη, η ακρίβεια των οποίων συγκρίνεται με τα μαθηματικά! Ήταν πολύ πολύτιμο για μένα που μελέτησα τα επίπεδα υγείας, τη λήψη ιστορικών βήμα προς βήμα, την κατεύθυνση της ασθένειας (από το νοητικό - ψυχο-συναισθηματικό προς το σωματικό επίπεδο). Αξέχαστα – τα «πορτρέτα» των ομοιοπαθητικών φαρμάκων που παρέχονται από τον καθηγητή Γ. Βυθούλκα σε κάθε διάλεξή του. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι αυτή είναι η καλύτερη βασική εκπαίδευση στον τομέα της Ομοιοπαθητικής! Αυτή καθιστά δυνατό να δει κάποιος τη σωστή λήψη των ιστορικών, το repertorization και τη συνταγογράφηση του σωστού φαρμάκου, καθώς και, στη συνέχεια, την παρακολούθηση του αποτελέσματος της θεραπείας και τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής.

A.B., ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ήρθα στο Πρόγραμμα E-Learning αφού φοίτησα σε κάποιο άλλο κολλέγιο για λίγο. Μετά από λίγους μόνο μήνες στο πρόγραμμα της IACH, δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο καλύτερο ήταν. Η ποιότητα και η σαφήνεια του υλικού ήταν εξαιρετική. Είναι λογικά δομημένο, κατά τρόπο που τελικά κατάλαβα την ομοιοπαθητική θεωρία μετά από λίγους μήνες στο πρόγραμμα – πράγμα που δεν έγινε στην περίπτωση του προηγούμενου σχολείου. Ως μπόνους, είναι καθαρά διασκεδαστικό να ακούει κανείς τον Καθηγητή Βυθούλκα. Είναι μακράν ο καλύτερος ομιλητής στον ομοιοπαθητικό κόσμο. Ποτέ βαρετός, πάντα αστείος, αλλά ταυτόχρονα πολύ αυστηρός σχετικά με τα πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές.

L.P.K., MEXICO 

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βοήθησε πάρα πολύ στην καθημερινή μου άσκηση ως ομοιοπαθητικός. Χάρη στην Θεωρία, έχω πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν συνταγογραφώ, διότι τώρα πλέον γνωρίζω τι κάνω με τους ασθενείς μου. Επίσης, με την γνώση την οποία απέκτησα για τα φάρμακα, μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω μικρότερα όπως το Asarum, το Aurum, το Βufo, κ.λπ. με πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορώ με περηφάνια να πω ότι οι ασθενείς μου οι οποίοι, ήταν πολύ σκεπτικοί στην αρχή της θεραπευτικής διαδικασίας, αρχίζουν να εμπιστεύονται την Ομοιοπαθητική και η υγεία τους έχει βελτιωθεί. Θαυμάζω τον Γιώργο Βυθούλκα για την μέθοδο με την οποία διδάσκει την Ομοιοπαθητική και θα αποτελεί πάντοτε έμπνευση για μένα.

A.P., ΙΣΡΑΗΛ

Το διαδικτυακό πρόγραμμα της IACH είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην Επιστήμη της Κλασικής Ομοιοπαθητικής. Επέλεξα να παρακολουθήσω αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιατί η διδασκαλία παρέχεται από τον σπουδαίο Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα και μπορώ να το παρακολουθήσω από το σπίτι μου. Το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο να το ολοκληρώσει κάποιος, αλλά είναι καλά δομημένο και πολύ ενημερωτικό. Εάν έχετε αρκετή πειθαρχία και ισχυρή βούληση να μελετήσετε, θα έχετε τα πάντα για να καταλάβετε το βάθος της Επιστήμης της Ομοιοπαθητικής. Έχετε καλά καταγεγραμμένες διαλέξεις, σημειώσεις των διαλέξεων, εργασίες, tests, ένα καλό forum με συντονιστή που ανταποκρίνεται και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να κάνετε. Το διοικητικό προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό από κάθε άποψη. Σάς ευχαριστώ όλους!

S.N., USA

Έχω σπουδάσει Ομοιοπαθητική για πάνω από 14 χρόνια, όχι συνεχόμενα, και μπορώ να πω χωρίς δισταγμό ότι το e-learning, το οποίον προσφέρεται από την Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής ήταν μακράν το καλύτερο πράγμα στο οποίον έχω επενδύσει τον χρόνο και τα χρήματά μου.

F.T., SWEDEN

Κατ’ αρχήν, μου αρέσει πολύ αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι διαλέξεις είναι πηγή έμπνευσης, διδακτικές και εκπαιδευτικές. Νιώθω εμπιστοσύνη για ό,τι διδάσκεται και πραγματικά εκτιμώ την ειλικρινή και προσγειωμένη προσέγγιση του Γιώργου. Με κάνει να νιώθω το βάρος και τη σημασία της μελέτης και της σκληρής δουλειάς, οι οποίες απαιτούνται για να γίνει ένας καλός ομοιοπαθητικός. Το περιεχόμενο είναι καταπληκτικό, ιδίως με την υποστήριξη από τα βιβλία, τα οποία συνοδεύουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αυτά τα βιβλία αποτελούν εργαλεία αναφοράς για τη μελέτη μου. Τα θεωρώ άριστα, τα διαβάζω και τα κατανοώ πολύ ευχάριστα. Ευχαριστώ!

K.C., ΕΣΘΟΝΙΑ

Το να σπουδάσω στην IACH υπήρξε σίγουρα η καλύτερη επιλογή στη ζωή μου. Ο Καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας είναι σπουδαίος αριστοτέχνης και συναρπαστικός δάσκαλος, ο οποίος παρουσιάζει ζωντανή μπροστά μας την ομοιοπαθητική και τα κάνει όλα να φαίνονται ξεκάθαρα. Σάς ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτή τη δυνατότητα.

I.S., ΡΩΣΙΑ

Το Πρόγραμμα E-learning επηρέασε βαθιά τη ζωή μου, άλλαξε ο τρόπος ζωής μου. Τώρα ως ιατρός, αξιολογώ τα συμπτώματα με διαφορετικό τρόπο και μπορώ να δώσω πραγματική βοήθεια στους συγγενείς και τους φίλους μου και να τούς θεραπεύσω χωρίς να καταστείλω τα συμπτώματα. Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα και στην ομάδα του, για τη δημιουργία αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο διατίθεται τώρα και στους Ρώσους.

V.W., SWEDEN

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη διδασκαλία σας. Εκτιμώ πραγματικά όλη τη δουλειά που κάνετε. Αυτό που είναι πραγματικά συγκινητικό είναι να παρατηρούμε τους σπουδαστές, οι οποίοι συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω video, να παρακολουθούν με άνεση τα περιστατικά. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την πολύτιμη διδασκαλία την οποία μου παρείχατε.

J.W.V, UNITED KINGDOM

Κατά τη γνώμη μου, ο εκπαιδευτικός κύκλος e-learning είναι άριστος, συναρπαστικός και σε απορροφά, αντανακλώντας την ποιότητα της διδασκαλίας του Καθ. Γιώργου Βυθούλκα. Νομίζω ότι έχω μάθει περισσότερα σε δύο μήνες από ό,τι παλαιότερα σε δύο χρόνια.

O.N., NORWAY

Μετά από την εποχή των έργων του Hahnemann, το E-learning σας έχει γίνει το πιο εντυπωσιακό εργαλείο για την προώθηση της Ομοιοπαθητικής και κατέχει μία τεράστια δυναμική στην εκπαίδευση.

L.E., ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μου στον Καθηγητή Βυθούλκα που κατέθεσε όλες τις βαθιές γνώσεις και εμπειρίες του στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας μέσω της Ομοιοπαθητικής. Είμαι ευτυχής που επέλεξα να παρακολουθήσω το Πρόγραμμα E-learning, καθώς επίσης που απόλαυσα την ανάγνωση των βιβλίων που σχετίζονται με το πρόγραμμα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το πρόγραμμα σε όλους όσους θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν την κατανόησή τους στη Φιλοσοφία του Hahnemann. Πραγματικά εποικοδομητική εμπειρία!

A.K., GERMANY

Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη για το πρόγραμα e-learning. Θεωρώ ότι αυτά τα μαθήματα είναι γεμάτα από γνώση (και ψυχή!), εντατικά και συγχρόνως διασκεδαστικά. Η ζωντανή περιγραφή των φαρμάκων, των περιστατικών και της θεωρίας - χρωματισμένων, φωτισμένων και ζωντανά παρουσιασμένων, με τη συνοδεία ιστοριών από τον «Δάσκαλο» - ανέδειξε τον εκπαιδευτικό κύκλο (αλλά και τον Γιώργο Βυθούλκα) σε μία πολύ καλή συντροφιά κατά την διάρκεια των μηνών, οι οποίοι πέρασαν γρήγορα από τότε που υπέγραψα για να συμμετάσχω. Πάνω απ’ όλα αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την δυνατότητα η οποία μου δόθηκε να ισορροπήσω μεταξύ της εικονικής του παρουσίας μέσω του e-learning και των live θερινών μαθημάτων στην Αλόννησο.

L.B., ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Πιστεύω ότι το Πρόγραμμα E-learning είναι η καλύτερη σχολή Κλασικής Ομοιοπαθητικής στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό που παρουσιάζεται σε εύκολα Αγγλικά, εύκολα κατανοητά. Εκτιμώ τις προσπάθειες του Καθ. Βυθούλκα να μοιραστεί μαζί μας τη σημασία της προσωπικής μας ανάπτυξης ως ομοιοπαθητικοί και θεραπευτές. Και φυσικά την προσέγγιση της ομοιοπαθητικής με επιστημονικό τρόπο.

J.D.N.A., ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Θα ήθελα να εκφράσω τα αισθήματα ευγνωμοσύνης μου στον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα. Μέσα από αυτόν, επωφελούμαστε όλοι. Επωφελούμαστε από την αντίληψή του, όπου μπορεί να δει πέρα από το προφανές. Ήταν το καλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έκανα ποτέ! Σας ευχαριστώ! 

G.R., ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Έχω μάθει τόσα πολλά από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όχι μόνο για την Ομοιοπαθητική αλλά και για τη ζωή την ίδια. Ήταν απόλυτη ευλογία που είχα τη δυνατότητα να μάθω από έναν από τους πρωτοπόρους της ομοιοπαθητικής, τον Γιώργο Βυθούλκα!

F.F., ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Αγαπητέ Δάσκαλε, θα ήθελα να σάς εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Ακολουθώ το πρόγραμμα E-learning. Είμαι 61 ετών και άρχισα να σπουδάζω Ομοιοπαθητική το 2016, μετά τη συνταξιοδότησή μου από άλλο επάγγελμα, στο οποίο εργάστηκα για 33 χρόνια. Παρακολούθησα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ομοιοπαθητικής στη Βραζιλία και παράλληλα παρακολουθώ το E-Learning. Όταν μελετούσα τα ιστορικά, εξεπλάγην πολύ με τον εαυτό μου, επειδή κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των περιπτώσεων σκεφτόμουν τα φάρμακα που θα ενδεικνύονταν και, στη συνέχεια, όταν τελειώνατε την ανάλυση, υποδεικνύατε τα φάρμακα που είχα σκεφτεί!!! Είστε ο καλύτερος δάσκαλος που γνωρίζω. Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια, τις διαλέξεις, τις ιστορίες, το γέλιο και κυρίως για το παράδειγμα και τη συγκρότησή σας. Είστε μια σταγόνα συνειδητότητας που μεταμόρφωσε τη διαδικασία μάθησής μου! Ευχαριστώ πολύ για όλα!

N.R., ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αγαπητέ Καθηγητή Βυθούλκα, σας ευχαριστώ πολύ για τη διδασκαλία, τη γνώση και την αφοσίωσή σας στην ομοιοπαθητική παγκοσμίως. Να είστε ευλογημένος και υγιής για ολόκληρη τη ζωή σας. Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτήν την εκπληκτική δυνατότητα να μάθω από εσάς.

S.A., United Kingdom

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα – απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά από ό,τι περίμενα αλλά αποδείχτηκε ότι είναι πολύ εμπνευσμένο. Είναι πολύ όμορφο να βρίσκεις έναν Δάσκαλο, ο οποίος είναι συγχρόνως προσγειωμένος, πολύ σοφός και με αίσθηση του humor! Τα video του έχουν μεγάλη διορατικότητα, αποδίδουν μία πραγματική αίσθηση της εμπειρίας του Καθηγητή και βοηθούν στο να αντιληφθείς τι είναι καλό και τι κακό στην άσκηση της Ομοιοπαθητικής. Αισθάνομαι ότι πραγματικά έμαθα πάρα πολλά σε χρονικό διάστημα μόλις 6 μηνών – πολλές ευχαριστίες σε όλους όσοι ασχολούνται και συνδράμουν σε αυτό το έργο!

A.F., ITALY

Μου αρέσουν πάρα πολύ οι διαλέξεις του Καθ. Βυθούλκα! Αποτελούν πραγματική βοήθεια για μένα. Είναι ένας θαυμάσιος δάσκαλος και πιστεύω ότι διευρύνει το μυαλό μου προσφέροντας πολύ σαφείς πληροφορίες.

S.B., ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το ταξίδι μου με την Ομοιοπαθητική ξεκίνησε ως νέος γονέας όταν ήρθα αντιμέτωπος με αλλεργίες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με το Apis mellifica. Ήξερα ότι είχα βρει μία μέθοδο διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη και αυτό αποτέλεσε το κίνητρο μου για να σπουδάσω. Ωστόσο, δεν ήμουν ικανοποιημένος με το επίπεδο εκπαίδευσης στη χώρα μου και σύντομα έψαξα στο εξωτερικό. Εκτός από τις διαλέξεις του Organon και του Kent, η Επιστήμη της Ομοιοπαθητικής του Καθηγητή Βυθούλκα υπήρξε η πολυτιμότερη πηγή μου για την Ομοιοπαθητική θεωρία, οπότε ήταν εύκολη η απόφαση να κάνω αίτηση για σπουδές στην IACH. Μου άρεσε το κάθε λεπτό της κάθε διάλεξης. Ολόκληρο το Πρόγραμμα E-Learning δόθηκε με τρόπο που ήταν ελκυστικός, ενθαρρυντικός και εμπνευσμένος. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση να σπουδάσω με τον Καθηγητή Βυθούλκα γιατί ξέρω ότι έλαβα την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Κατά τη γνώμη μου, κάθε ομοιοπαθητικός συνταγογράφος θα έπρεπε να μάθει τα Επίπεδα Υγείας ως μέρος της εκπαίδευσής του.  Ανυπομονώ να κάνω περισσότερα courses με την IACH και να ταξιδέψω στην Αλόννησο κάποια μέρα σύντομα. Έχω βαθιά ευγνωμοσύνη για τη σχολή και τις διδασκαλίες και συνεχίζω να προτείνω το Πρόγραμμα E-Learning σε όλους, ανεξάρτητα από το αν είναι αρχάριοι ή έμπειροι ομοιοπαθητικοί.

D.K., ΡΩΣΙΑ

Το πιο πολύτιμο στοιχείο σε ένα άτομο, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο επάγγελμά του - είναι η εμπειρία. Ο Γιώργος Βυθούλκας έχει τεράστια εμπειρία και τη μοιράζεται ολόκληρη, δεν κρύβει ποτέ ούτε τις επιτυχίες, ούτε τις αποτυχίες του. Μπορεί κανείς να περάσει χρόνια και δεκαετίες για να φτάσει στα ίδια συμπεράσματα, ή μπορεί να αγοράσει το Πρόγραμμα E-Learning και να παρακολουθήσει και να ακούσει αυτό το πλούσιο υλικό. Είναι μια καταπληκτική ιδέα - να εγγράψει κανείς μαθήματα σε βίντεο και να τα επεξεργαστεί περαιτέρω ως on-line διαλέξεις για όποιον ενδιαφέρεται. Γνώρισα την ομοιοπαθητική στο 1ο έτος του ιατρικού πανεπιστημίου που σπούδασα το 1990. Εκείνο τον καιρό βιβλία για την ομοιοπαθητική στη ρωσική γλώσσα είχαν μόλις αρχίσει να εμφανίζονται στην αγορά. Κάποιες φορές οι προσπάθειές μου να εφαρμόσω την ομοιοπαθητική με αυτές τις γνώσεις ήταν επιτυχημένες, κάποιες άλλες όχι. Φυσικά, οι νέοι γιατροί συνήθως δεν έχουν χρήματα για ταξίδια στο εξωτερικό για σπουδές. Λοιπόν, όταν αγοράζετε αυτό το Πρόγραμμα E-Learning, είναι σαν να ταξιδεύετε στο παρελθόν, στις απαρχές και να συμπληρώνετε όλα τα τυφλά σημεία και κενά και μπορείτε να θυμηθείτε ορισμένα θέματα, να φρεσκάρετε τη μνήμη σας και να βρείτε αποδείξεις και επιβεβαιώσεις σε ορισμένες από τις εικασίες σας μέσα από το υλικό ενός πιο έμπειρου συναδέλφου, απ’ όπου μπορείτε να λάβετε άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, τις οποίες συνήθως θα μπορούσε να λάβει κανείς μόνο έπειτα από πολλά χρόνια πρακτικής. Με λίγα λόγια, αυτό το πρόγραμμα E-Learning αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο για την ταξινόμηση των γνώσεών μου, μέσω της εμπειρίας και της αυτοπεποίθησης κάποιου άλλου στον τομέα αυτό, όπου είχα ελλείψεις σε όσα ανέφερα παραπάνω. Το Πρόγραμμα E-Learning κάλυψε πλήρως τα έξοδα και τον χρόνο που αφιέρωσα σε αυτό. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στην ομάδα, που υποστηρίζει την όλη διαδικασία και παρέχει άψογη υποστήριξη.

A.K., ΡΩΣΙΑ

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να σπουδάσω στην IACH του Γιώργου Βυθούλκα! Αυτό το Πρόγραμμα E-Learning μού έδωσε τη δυνατότητα να δω έναν διαφορετικό τύπο ιατρικής με μια νέα προσέγγιση και απίστευτα αποτελέσματα. Ένιωσα γεμάτος με την ομοιοπαθητική από την αρχή, σε κάθε κύτταρο μου και ολόκληρη την ψυχή μου. Η ομοιοπαθητική δεν αποτελεί μόνο επιστήμη της θεραπείας, αλλά και τρόπο ζωής. Κάθε Ενότητα περιείχε σε βάθος μελέτη πάνω στη θεωρία, τα φάρμακα, τα ιστορικά, καθώς και τεράστια ενέργεια και αγάπη από τον Γιώργο Βυθούλκα για το έργο ζωής του. Ευχαριστώ τον Γιώργο Βυθούλκα για το τιτάνιο έργο του και την τεράστια συμβολή του στην ανάπτυξη της ομοιοπαθητικής και για το ότι μοιράστηκε τις γνώσεις του μαζί μας.

E.K., GERMANY

Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω το πόσο αισθάνομαι τώρα που σώθηκα από το να εγκαταλείψω την άσκησή μου στην Ομοιοπαθητική μετά από περισσότερα από 12 χρόνια παθιασμένης μελέτης και αγάπης για αυτήν, ακολουθώντας την διδασκαλία άλλων ομοιοπαθητικών. Μου έδωσε τελικά τις απαντήσεις σε όλους τους εσωτερικούς μου προβληματισμούς τους οποίους “κουβαλούσα" για χρόνια, συχνά όντας ακόμη και θυμωμένη καθώς σκεπτόμουν: "Δεν είναι δυνατόν να μην είναι σε θέση κανείς να μου εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο, σε συγκεκριμένο χρόνο, η εμφάνιση ενός οξέως μετά από 3 ημέρες της λήψης του συνταγογραφημένου φαρμάκου, να είναι καλό ή κακό σημάδι για την εξέλιξη ενός περιστατικού". Είμαι τόσο βαθειά εντυπωσιασμένη από το πάθος του Καθ. Γιώργου Βυθούλκα. Δεν ενδιαφέρεται μόνον για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, ενδιαφέρεται για την υγεία όλου του κόσμου, για τον πλανήτη μας. Το σύστημά του είναι φανταστικά οργανωμένο, 200% αξιόπιστο, κάθε υποστήριξη είναι ανθρώπινη, επαρκής, φιλόξενη και έγκαιρη. Αγαπώ την αίσθηση του humor του και η αυθεντικότητά του είναι Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η!!!

P.A.N, ΙΝΔΙΑ

Ως πτυχιούχος της δυτικής ιατρικής, η Ομοιοπαθητική ως αντικείμενο υπήρξε κάτι που δεν μου είχε φανεί ελκυστικό, κατά τη διάρκεια τόσο των προπτυχιακών, όσο και των μεταπτυχιακών σπουδών μου. Ωστόσο, μετά από σχεδόν 25 χρόνια εμπειρίας στην κλασική ιατρική και έχοντας εργαστεί σε νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης, η ανεπάρκεια της προσφερόμενης ιατρικής περίθαλψης άρχισε να με προβληματίζει. Με μια εις βάθος ανάλυση της τρέχουσας πρακτικής της ιατρικής, μού προέκυψαν πολλά ερωτήματα που δεν είχαν απαντηθεί. Σε μια προσπάθεια να αναζητήσω μια ολοκληρωμένη ολιστική θεραπεία, έμαθα βελονισμό το 2010 και άρχισα επίσης την κλινική εφαρμογή του. Λίγο αργότερα, ήρθα σε επαφή με την ομοιοπαθητική και τις εξαιρετικές θεραπευτικές ικανότητές της. Ήθελα να μάθω ομοιοπαθητική από τον καλύτερο δάσκαλο που υπάρχει. Τότε βρήκα τον Καθ. Γιώργο Βυθούλκα μέσα από μια διαφήμιση σε ένα επιστημονικό blog στο FB. Η πλατφόρμα του E-Learning που προσέφερε η IACH ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Άρχισα τις σπουδές μου υπό τον Καθ. Βυθούλκα το 2017 και πέρασα τη δυσκολία του να «ξεμάθω» και να ξαναμάθω. Το όλο πρόγραμμα είναι πολύ εκτεταμένο, πολύ καλά σχεδιασμένο και τέλειο για ιατρούς σαν εμένα, που επιθυμούν να μάθουν την τέχνη και την επιστήμη της Hahnemannian Κλασικής Ομοιοπαθητικής. Τα Επίπεδα Υγείας και η αξιολόγηση της νόσου με βάση αυτή τη φιλοσοφία του Καθ. Βυθούλκα απάντησαν σε όλα τα πρότερα ερωτήματά μου για τις συμβατικές θεραπείες και τις κακές επιπτώσεις που σχετίζονται με αυτές. Όλα τα tests αξιολόγησης και οι τελικές εξετάσεις είναι πολύ διεξοδικές και αποτελεσματικές στο να καταστήσουν κάποιον ικανό να εφαρμόσει στην πράξη την κλασική ομοιοπαθητική. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους τους σοβαρούς σπουδαστές να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του E-Learning, εφόσον επιθυμούν να αποκτήσουν τις καλύτερες δυνατές δεξιότητες, προκειμένου να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους με την ομοιοπαθητική. Τα εύσημα σε ολόκληρη τη σχολή της IACH και αιώνια ευγνωμοσύνη στον Καθηγητή Βυθούλκα.

D.V., USA

ΛΑΤΡΕΨΑ το E-Learning Program! Είμαι ομοιοπαθητικός, μελετώ τον Hahneman και ασκώ την Ομοιοπαθητική στο Los Angeles εδώ και 17 χρόνια. Ήθελα να παρακολουθήσω αυτό το course ώστε να έχω καλύτερη εικόνα για τα "Levels of Health" (Επίπεδα Υγείας). Αποφάσισα να παρακολουθήσω όλο το πρόγραμμα διότι θα αποκτούσα την καλύτερη δυνατή αντίληψη για τα Επίπεδα Υγείας όταν αυτά διδάσκονται ταυτόχρονα με τη Θεωρία και τη Λήψη Ιστορικών. Το απήλαυσα πολύ και είμαι πολύ υπερήφανη που το παρακολούθησα! Τώρα μπορώ να λέω: " !!! Πως είναι δυνατόν κάποιος ομοιοπαθητικός να θεραπεύει έναν ασθενή χωρίς να έχει την γνώση αυτών των πληροφοριών;" Αποτελεί αναμφίβολα αναπόσπαστο μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας, αφού μας δίνει τόσες πολλές πληροφορίες για τη μέθοδο θεραπείας των ασθενών μας, όπως πόσο καιρό θα διαρκέσει, πόσα φάρμακα θα χρειαστούν και τους λόγους για τους οποίους παρατηρούνται συγκεκριμένες αντιδράσεις μετά από την λήψη κάποιου φαρμάκου. Μετά την εκπαίδευσή μου συνειδητοποίησα ότι στο παρελθόν, όπως και πολλοί άλλοι ομοιοπαθητικοί, είχα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα

N.A.S, ΜΕΞΙΚΟ

Μετά τις γνώσεις που απέκτησα μέσω του διαδικτυακού προγράμματος μαθημάτων E-Learning, θεωρώ ότι αυτή ήταν η πιο τέλεια διδασκαλία που γνωρίζω και δεν θα ήταν λάθος να πω ότι μπορεί να είναι και η πιο σημαντική διδασκαλία σε πλανητικό επίπεδο. Ακολουθώντας τους νόμους και τις αρχές που προσφέρουν οι διδασκαλίες του Καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα, κατάφερα να ανακαλύψω την επιτυχία σε αδιανόητες κατά τα άλλα θεραπείες. Η ανακάλυψη των Επιπέδων Υγείας από τον καθηγητή Βυθούλκα υπήρξε μια εξαιρετική συμβολή στο θαυμάσιο έργο που πραγματοποίησε ο Dr Samuel Hahnemann και στην ίδια την ανθρωπότητα και πρέπει αυτή η ανακάλυψη να είναι απαραίτητη και αναντικατάστατη στην καθημερινή μας πρακτική. Η πρόσβαση στα ιστορικά και τα αντίστοιχα follow-ups τους είναι πραγματικά πολύτιμη για τις γνώσεις μας, όπως επίσης η διείσδυση στα ομοιοπαθητικά φάρμακα, η θεωρία και η υπέροχη ομοιοπαθητική φιλοσοφία, που επεξηγούνται διεξοδικά μέσα από τα χρόνια εμπειρίας του Καθηγητή και προσφέρονται από αυτόν με μεγάλη γενναιοδωρία.

M.K., ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Είμαι πλημμυρισμένος με ευγνωμοσύνη και αισθάνομαι πολύ προνομιούχος που μπόρεσα να έχω πρόσβαση στις διαλέξεις, τη σοφία και την εμπειρία του Καθηγητή Βυθούλκα. Είμαι πολύ ευγνώμων που έμαθα να ασκώ την ομοιοπαθητική με Κλασικό τρόπο και που συνειδητοποιώ το αποτέλεσμα της θεραπείας κατά τη διάρκεια των συνταγογραφήσεων αλλά και της αναμονής μέχρι το επόμενο φάρμακο. Η αναμονή για να ολοκληρώσει ένα φάρμακο τη δράση του μπορεί να παρομοιαστεί με το να βλέπεις μια όμορφη ανατολή του ηλίου. Μου αρέσει πολύ το ότι έμαθα από την εμπειρία ότι η αναμονή μπορεί να σημαίνει βαθύτερη, πληρέστερη θεραπεία. Έχω πολλές ακόμη σκέψεις από αυτά τα χρόνια σπουδών. Είμαι ευγνώμων που κάθε μέρα θέλω να διαβάζω τη Materia Medica και να βρίσκω περίεργα και σπάνια συμπτώματα στο Repertory. Είμαι ευγνώμων για τον τρόπο με τον οποίο ο Βυθούλκας ζωντανεύει τις «εικόνες» των φαρμάκων και διδάσκει τις αντιδράσεις και τη διαχείριση των ιστορικών. Είμαι πολύ ευγνώμων που αποφοίτησα και μοιράζομαι αυτήν την θεραπευτική τέχνη στην πιο αγνή της μορφή με όποιον έχω το προνόμιο να συνεργαστώ. Οι ασθενείς μας είναι οι συνεχείς δάσκαλοί μας και οι καλύτεροι σύντροφοί μας σε αυτό το μονοπάτι.

A.A., ΚΑΝΑΔΑΣ

Αισθάνομαι τυχερός που βρήκα το Πρόγραμμα E-Learning του Καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα. Είμαι πολύ ευγνώμων που μας έδωσε τα σημεία-κλειδιά για να εντοπίζουμε το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο και ιδιαίτερα για το θεωρητικό μέρος του προγράμματος. Νομίζω ότι αυτή η γνώση είναι απαραίτητη για να θεραπεύσει ένας ομοιοπαθητικός τους ασθενείς του με σωστό τρόπο. Ο Καθηγητής Βυθούλκας μάς έδωσε όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για να αρχίσουμε να εξασκούμε την ομοιοπαθητική με επιτυχία, πράγμα που δεν ήξερα πριν, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου μου στην Ομοιοπαθητική. Τώρα αναγνωρίζω τα λάθη που έκανα προηγουμένως. Αυτή η γνώση πραγματικά μου άνοιξε τα μάτια. Δεν βρίσκω λόγια να ευχαριστήσω αρκετά τον Καθηγητή Βυθούλκα για τη δημιουργία αυτού του τόσο εκπληκτικού προγράμματος μαθημάτων που είναι τόσο εύκολο να το ακολουθήσει κανείς και μάλιστα ο καθένας να το προσαρμόσει στο καθημερινό του πρόγραμμα. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους όσους σκέφτονται να ασκήσουν την Ομοιοπαθητική. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω περισσότερα courses.

L.G, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά χαρά μου που έχω την τύχη και την ευκαιρία να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα E-Learning, καθώς και στα άλλα προγράμματα μαθημάτων που διοργανώνονται στην Αλόννησο. Ο Καθηγητής Βυθούλκας είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος και μία εξέχουσα προσωπικότητα. Μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε βουτιά στα βαθιά στη Materia Medica και να μεταφερθούμε στον κόσμο της Ομοιοπαθητικής με έναν μοναδικό τρόπο! Τα μαθήματα στην Αλόννησο αποτελούν μια αξιοσημείωτη εμπειρία για μένα. Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τα συναισθήματα κάποιου όταν έρχεται σε άμεση επαφή με τον Καθηγητή Βυθούλκα. Τα σέβη μου και παρακαλώ αποδέξου την ευγνωμοσύνη μου, Γιώργο!

N.M.K., ΙΝΔΙΑ

Το πρόγραμμα E-Learning υπήρξε πραγματικά πολύ χρήσιμο για μένα. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαλέξεων έμαθα την σωστή Ομοιοπαθητική, την οποία χρησιμοποιώ τώρα στην πρακτική μου. Έχω ήδη προτείνει αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μερικούς από τους φίλους μου και στο μέλλον θα το προτείνω επίσης και σε άλλους.

B.B, ΗΠΑ

Θα ήθελα να δηλώσω ότι απόλαυσα πλήρως το Πρόγραμμα E-Learning με τον Καθ. Βυθούλκα. Βρήκα τις μεθόδους διδασκαλίας του σαφείς και κατατοπιστικές. Ο Γιώργος Βυθούλκας είναι τόσο σπουδαίος δάσκαλος, που καταφέρνει να κάνει τη μελέτη της ομοιοπαθητικής λογική και ακόμα και διασκεδαστική. Μέσα από τα υπέροχα γραπτά του, ένιωσα ότι υπάρχει μια σαφής και άμεση προσέγγιση, την οποία πρέπει να ακολουθεί κανείς κατά την ομοιοπαθητική αξιολόγηση ενός ατόμου. Με υπομονή, μελέτη, αποφασιστικότητα, σε συνδυασμό με τα γραπτά και το πρόγραμμα διδασκαλίας του Βυθούλκα, μπορεί κανείς να γίνει επιτυχημένος ομοιοπαθητικός. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων γι’ αυτή τη γνώση και τη δυνατότητα να προχωρήσω στην ομοιοπαθητική.

P.A.N, ΙΝΔΙΑ

Ως πτυχιούχος της δυτικής ιατρικής, η Ομοιοπαθητική ως αντικείμενο υπήρξε κάτι που δεν μου είχε φανεί ελκυστικό, κατά τη διάρκεια τόσο των προπτυχιακών, όσο και των μεταπτυχιακών σπουδών μου. Ωστόσο, μετά από σχεδόν 25 χρόνια εμπειρίας στην κλασική ιατρική και έχοντας εργαστεί σε νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης, η ανεπάρκεια της προσφερόμενης ιατρικής περίθαλψης άρχισε να με προβληματίζει. Με μια εις βάθος ανάλυση της τρέχουσας πρακτικής της ιατρικής, μού προέκυψαν πολλά ερωτήματα που δεν είχαν απαντηθεί. Σε μια προσπάθεια να αναζητήσω μια ολοκληρωμένη ολιστική θεραπεία, έμαθα βελονισμό το 2010 και άρχισα επίσης την κλινική εφαρμογή του. Λίγο αργότερα, ήρθα σε επαφή με την ομοιοπαθητική και τις εξαιρετικές θεραπευτικές ικανότητές της. Ήθελα να μάθω ομοιοπαθητική από τον καλύτερο δάσκαλο που υπάρχει. Τότε βρήκα τον Καθ. Γιώργο Βυθούλκα μέσα από μια διαφήμιση σε ένα επιστημονικό blog στο FB. Η πλατφόρμα του E-Learning που προσέφερε η IACH ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Άρχισα τις σπουδές μου υπό τον Καθ. Βυθούλκα το 2017 και πέρασα τη δυσκολία του να «ξεμάθω» και να ξαναμάθω. Το όλο πρόγραμμα είναι πολύ εκτεταμένο, πολύ καλά σχεδιασμένο και τέλειο για ιατρούς σαν εμένα, που επιθυμούν να μάθουν την τέχνη και την επιστήμη της Hahnemannian Κλασικής Ομοιοπαθητικής. Τα Επίπεδα Υγείας και η αξιολόγηση της νόσου με βάση αυτή τη φιλοσοφία του Καθ. Βυθούλκα απάντησαν σε όλα τα πρότερα ερωτήματά μου για τις συμβατικές θεραπείες και τις κακές επιπτώσεις που σχετίζονται με αυτές. Όλα τα tests αξιολόγησης και οι τελικές εξετάσεις είναι πολύ διεξοδικές και αποτελεσματικές στο να καταστήσουν κάποιον ικανό να εφαρμόσει στην πράξη την κλασική ομοιοπαθητική. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους τους σοβαρούς σπουδαστές να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του E-Learning, εφόσον επιθυμούν να αποκτήσουν τις καλύτερες δυνατές δεξιότητες, προκειμένου να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους με την ομοιοπαθητική. Τα εύσημα σε ολόκληρη τη σχολή της IACH και αιώνια ευγνωμοσύνη στον Καθηγητή Βυθούλκα.

M.V., ΚΡΟΑΤΙΑ

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη όταν άρχισα να συμμετέχω στο Πρόγραμμα E-Learning, αλλά αυτό το ταξίδι των σχεδόν 3 χρόνων ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου. Έμαθα τόσα πολλά ενώ ταυτόχρονα μού άρεσε πολύ να παρακολουθώ τα βίντεο, να κρατώ σημειώσεις και να μελετώ κάτι που πραγματικά είχε σημασία για τη ζωή μου και τη ζωή των ανθρώπων γύρω μου. Χάρη στο όραμα, τη σοφία, την έμπνευση και τη γνώση του Καθηγητή Βυθούλκα, μού άνοιξε μια εντελώς νέα προοπτική για τον κόσμο. Είμαι τόσο ευγνώμων γι’ αυτή τη γνώση και το γεγονός ότι αυτή δίδεται με πολύ καλούς όρους κόστους, χρόνου και οφέλους. Το συνιστώ σε όποιον θέλει να μάθει ομοιοπαθητική με τον πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα την προσέγγιση σε σχέση με τα Επίπεδα Υγείας, η οποία μαζί με το σχετικό βιβλίο και τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα, με έκαναν να ξεκαθαρίσω τι να περιμένω σε μια συγκεκριμένη περίπτωση μετά τη λήψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Ευχαριστώ πολύ τον Καθηγητή Βυθούλκα και όλη την ομάδα της IACH που συνετέλεσε ώστε αυτή η γνώση να γίνει προσιτή.

C.L., ΚΑΝΑΔΑΣ

Το E-learning ήταν η τρίτη ομοιοπαθητική σχολή που ξεκίνησα και η μόνη που τέλειωσα. Η μεγάλη εμπειρία του Καθηγητή Βυθούλκα, τα επιτεύγματά του και η ενέργειά του καθιστούν το E-learning ένα μοναδικό σχολείο! Είναι σαν να έρχεστε σε επαφή με την ίδια την πηγή της κλασικής ομοιοπαθητικής. Απευθείας από τον Hahnemann, περνώντας από 200 χρόνια εμπειρίας και με κορύφωση τα Επίπεδα Υγείας. Εξαιρετική διαφώτιση! Σας ευχαριστώ όλους που το καταστήσατε αυτό εφικτό! Είναι μεγάλη μου τιμή να αποτελώ μέρος του.

A.H, ΗΠΑ

Αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα ομοιοπαθητικής που υπήρξε ποτέ, και ο Καθηγητής Βυθούλκας είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ή, τουλάχιστον, ένας από τους καλύτερους στη Γη αυτή τη στιγμή. Οι γνώσεις του είναι ακριβείς και εξαιρετικά χρήσιμες και πρακτικές. Πολύ σημαντικό είναι ότι η τιμή είναι λογική και οικονομικά προσιτή. Η υποστήριξη είναι διαθέσιμη και εξαιρετική. Η εγγραφή μου ως σπουδαστής της IACH και η αποφοίτησή μου με ομοιοπαθητικό δίπλωμα υπήρξε μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω λάβει στη ζωή μου. Θα συστήσω την IACH σε όποιον παίρνει πραγματικά σοβαρά την ομοιοπαθητική.

N.K., Ρωσσία

Θα ήθελα να πω ότι το Πρόγραμμα E-learning είναι μια συλλογή από ανεκτίμητα διαμάντια ομοιοπαθητικής και ανθρώπινης σοφίας, που μοιράζονται τόσο απλόχερα από τον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα! Η ενέργεια, η αισιοδοξία, η ικανότητα διείσδυσης στην ανθρώπινη φύση και η πνευματικότητα αυτού του ατόμου με ενθουσίασε και με γοήτευσε από την αρχή μέχρι το τέλος, και με έκανε να ερωτευτώ την Ομοιοπαθητική για πάντα. Ευχαριστώ πολύ το προσωπικό της IACH για την ευκαιρία που μου έδωσε να ολοκληρώσω αυτό το πρόγραμμα E-Learning και για τη διεξοδική επιμέλεια στην οργάνωση του προγράμματος σπουδών. Είμαι πραγματικά ευτυχής που είχα την ευκαιρία να λάβω αυτήν τη γνώση.

E.I., Ηνωμένο Βασίλειο

Ακολούθησα το πρόγραμμα από το 2017 έως το 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχα την ευκαιρία να μάθω τι είναι η πραγματική ομοιοπαθητική και ανακάλυψα μία επιστήμη με τους δικούς της κανόνες και νόμους. Είναι τόσο λογική και απλή! Νιώθω τυχερός και ευγνώμων που ήρθα σε επαφή με την IACH. Κανένας άλλος δάσκαλος δεν θα μπορούσε να μού διδάξει τη Θεωρία και τη Materia Medica με τέτοιον τρόπο, ώστε να μου εντυπωθούν όλες οι πληροφορίες. Νομίζω ότι αυτές οι διδασκαλίες πρέπει πραγματικά να αποτελέσουν τις βάσεις για τη μελλοντική εκπαίδευση όλων των ομοιοπαθητικών, παντού, στον κόσμο.

E.L.R, ΗΠΑ

Το πρόγραμμα E-Learning μού έδωσε τόσα πολλά, περισσότερα από όσα περίμενα αρχικά! Ξεκίνησα από ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μάθω για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και κατέληξα στην κατανόηση της επιστήμης και μια νέα προοπτική για το νόημα της πραγματικής υγείας και της ευτυχίας. Αυτό το πρόγραμμα μού πυροδότησε ένα πάθος για μάθηση και θα είμαι για πάντα ευγνώμων στον Καθηγητή Βυθούλκα για όλες τις πολύτιμες γνώσεις του. Ανυπομονώ να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου με την IACH τα επόμενα χρόνια.

N.V., ΤΑЇΛΑΝΔΗ

Νομίζω ότι ο Γιώργος Βυθούλκας είναι ο πιο σπουδαίος ιατρός που έχω δει ποτέ, ακόμα και αν δεν υπήρξε ιατρός με πτυχίο. Προσπάθησε να δώσει σε όλους πρόσβαση στην ομοιοπαθητική και μοιράστηκε ό,τι γνώριζε για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Ούτως ή άλλως αυτό ήταν πολύ δύσκολο, αλλά νομίζω ότι είναι ο σωστός τρόπος ώστε να επιστρέψουμε στη χρήση αυτής της μεθόδου για να θεραπεύσουμε εμάς και όλη την ανθρωπότητα στον κόσμο. Είμαι παθολόγος και διοικητής νοσοκομείου, αλλά τώρα είμαι συνταξιούχος. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω παραδοσιακή ιατρική, ταϊλανδέζικο μασάζ, βελονισμό, ανθοϊάματα Bach, αλλά νομίζω ότι η ομοιοπαθητική θεραπεύει βαθιά και βοηθά τον οργανισμό να αποκτήσει μεγαλύτερη ισορροπία. Το E-Learning με έκανε να διακρίνω τα ουσιαστικά θέματα που έπρεπε να αγγίξω σε πολλές περιπτώσεις. Ευχαριστώ πάρα πολύ που με ωθήσατε να σπουδάσω. Συνομιλώ με πολλούς γιατρούς, τόσο του ομοιοπαθητικού, όσο και του αλλοπαθητικού τομέα και τους είπα ότι το Πρόγραμμα E-Learning μου έδωσε τόσα πολλά οφέλη και είναι πρακτικό στην κατανόηση και τη χρήση, κατάλληλο τόσο για τον αρχάριο, όσο και για τους προχωρημένους και επίσης κατάλληλο για μαθητές της Ταϊλάνδης, επειδή μιλάτε καθαρά και επιπλέον υπάρχουν υπότιτλοι στα αγγλικά, εύκολα κατανοητοί. Είμαι πολύ ευτυχής και είναι μεγάλη μου χαρά που ολοκληρώνω το Πρόγραμμα E-Learning.

D.V., USA

ΛΑΤΡΕΨΑ το E-Learning Program! Είμαι ομοιοπαθητικός, μελετώ τον Hahneman και ασκώ την Ομοιοπαθητική στο Los Angeles εδώ και 17 χρόνια. Ήθελα να παρακολουθήσω αυτό το course ώστε να έχω καλύτερη εικόνα για τα "Levels of Health" (Επίπεδα Υγείας). Αποφάσισα να παρακολουθήσω όλο το πρόγραμμα διότι θα αποκτούσα την καλύτερη δυνατή αντίληψη για τα Επίπεδα Υγείας όταν αυτά διδάσκονται ταυτόχρονα με τη Θεωρία και τη Λήψη Ιστορικών. Το απήλαυσα πολύ και είμαι πολύ υπερήφανη που το παρακολούθησα! Τώρα μπορώ να λέω: " !!! Πως είναι δυνατόν κάποιος ομοιοπαθητικός να θεραπεύει έναν ασθενή χωρίς να έχει την γνώση αυτών των πληροφοριών;" Αποτελεί αναμφίβολα αναπόσπαστο μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας, αφού μας δίνει τόσες πολλές πληροφορίες για τη μέθοδο θεραπείας των ασθενών μας, όπως πόσο καιρό θα διαρκέσει, πόσα φάρμακα θα χρειαστούν και τους λόγους για τους οποίους παρατηρούνται συγκεκριμένες αντιδράσεις μετά από την λήψη κάποιου φαρμάκου. Μετά την εκπαίδευσή μου συνειδητοποίησα ότι στο παρελθόν, όπως και πολλοί άλλοι ομοιοπαθητικοί, είχα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα αναφορικά με κάποιες αντιδράσεις των ασθενών μου, διότι δεν εγνώριζα το Επίπεδο Υγείας τους. Η γνώση που έχω τώρα με έχει βοηθήσει να καταλάβω και να καθορίζω ένα ακριβές σχέδιο της διαδικασίας θεραπείας των ασθενών μου. Εμπεδώστε τα Επίπεδα Υγείας και μελετήστε τα παράλληλα με τις γνώσεις που μας δίνει ο Hahnemann και αυτό θα αλλάξει την πρακτική σας! George Vithoulkas, σας ευχαριστώ για όλα τα χρόνια της εμπειρίας σας τα οποία ενσωματώσατε σε αυτόν τον εκπαιδευτικό κύκλο! Εκτιμώ υπερβολικά αυτό το δώρο!

S.B., ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το ταξίδι μου με την Ομοιοπαθητική ξεκίνησε ως νέος γονέας όταν ήρθα αντιμέτωπος με αλλεργίες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με το Apis mellifica. Ήξερα ότι είχα βρει μία μέθοδο διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη και αυτό αποτέλεσε το κίνητρο μου για να σπουδάσω. Ωστόσο, δεν ήμουν ικανοποιημένος με το επίπεδο εκπαίδευσης στη χώρα μου και σύντομα έψαξα στο εξωτερικό. Εκτός από τις διαλέξεις του Organon και του Kent, η Επιστήμη της Ομοιοπαθητικής του Καθηγητή Βυθούλκα υπήρξε η πολυτιμότερη πηγή μου για την Ομοιοπαθητική θεωρία, οπότε ήταν εύκολη η απόφαση να κάνω αίτηση για σπουδές στην IACH. Μου άρεσε το κάθε λεπτό της κάθε διάλεξης. Ολόκληρο το Πρόγραμμα E-Learning δόθηκε με τρόπο που ήταν ελκυστικός, ενθαρρυντικός και εμπνευσμένος. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση να σπουδάσω με τον Καθηγητή Βυθούλκα γιατί ξέρω ότι έλαβα την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Κατά τη γνώμη μου, κάθε ομοιοπαθητικός συνταγογράφος θα έπρεπε να μάθει τα Επίπεδα Υγείας ως μέρος της εκπαίδευσής του.  Ανυπομονώ να κάνω περισσότερα courses με την IACH και να ταξιδέψω στην Αλόννησο κάποια μέρα σύντομα. Έχω βαθιά ευγνωμοσύνη για τη σχολή και τις διδασκαλίες και συνεχίζω να προτείνω το Πρόγραμμα E-Learning σε όλους, ανεξάρτητα από το αν είναι αρχάριοι ή έμπειροι ομοιοπαθητικοί.

B.H., GERMANY

Απολαμβάνω εξαιρετικά το e-learning. Το να έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω το σύνολο της διδασκαλίας του Γιώργου είναι μια τελείως μοναδική ευκαιρία για μένα και αισθάνομαι ικανοποίηση που έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω την διδασκαλία με αυτόν τον τρόπο.

A.P., ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η προσωπική μου διαδικασία της εξερεύνησης και της ανακάλυψης της Ομοιοπαθητικής ξεκίνησε όταν ήρθα σε επαφή με αυτήν μέσω ενός ατόμου, στο οποίο είχα πολύ βαθιά εμπιστοσύνη. Δεν ήταν εύκολο γιατί δεν είχα τη φυσική κλίση, ούτε την άμεση σύνδεση με αυτήν τη γνώση, κατά πώς ακούμε μερικές ιστορίες για ανθρώπους που έγιναν ομοιοπαθητικοί. Καθώς ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Λονδίνο, μετά από περίπου έναν χρόνο το ενδιαφέρον μου εξασθενούσε σιγά-σιγά, κάτι έλειπε. Ευτυχώς για μένα, και είμαι σίγουρος και για τους ανθρώπους που θα συναντήσω στην πρακτική μου, βρήκα τον Γιώργο Βυθούλκα. Στις διδασκαλίες του βρήκα αυτό το κάτι. Το ενδιαφέρον και το πάθος μου αναζωπυρώθηκαν, στα λόγια του βρήκα τη ζωντάνια, την απλότητα και τη βαθιά κατανόηση της τέχνης της Ομοιοπαθητικής. Κατά τη διάρκεια των χρόνων που σπούδαζα στην IACH, οι γνώσεις μου και η κατανόησή μου αυξήθηκαν σημαντικά και μαζί με αυτό αναπτυσσόμουν και άλλαζα ως προς το ποιος είμαι ως άτομο. Σύντομα μου έγινε σαφές ότι για να είμαι καλός ομοιοπαθητικός πρέπει να ζήσω και να ενσωματώσω αυτήν τη γνώση σε ό,τι κάνω. Η ζωή του Γιώργου Βυθούλκα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα αυτού και γι’ αυτό είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία να γνωρίσω αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και να σπουδάσω υπό την καθοδήγησή του. Αυτό επεκτείνεται σίγουρα και σε ολόκληρη την κοινότητα της IACH, καθώς και σε όλα τα μέλη του προσωπικού που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τέλειο περιβάλλον για μάθηση και που ποτέ δεν αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια και πάντα με έκαναν να αισθάνομαι ευπρόσδεκτος κατά τις επισκέψεις μου. Καθώς κατέχω το δίπλωμά μου, αποτελεί δική μου ευθύνη τώρα να ανταποδώσω και να πράξω το καλύτερο δυνατό για να κάνω αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που μου έχουν δοθεί. Ευχαριστώ για όλα.

V.M., Βουλγαρία

Το πρόγραμμα E-Learning της IACH όχι μόνο ικανοποίησε τις προσδοκίες μου, αλλά και τις ξεπέρασε. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, έμαθα από τον καλύτερο Δάσκαλο που έχει υπάρξει ποτέ, το άτομο που μετέτρεψε την Ομοιοπαθητική σε επιστήμη - τον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα. Είναι ο άνθρωπος που έφερε φως σε αυτήν την επιστήμη - στη θεωρία, τις αρχές της, τη Materia Medica, την πρακτική εφαρμογή της. Θα μείνω για πάντα μαγεμένος από αυτό το υπέροχο μυαλό που απέδειξε πολλές φορές πώς λειτουργεί αυτό το θαύμα, που ονομάζεται «Ομοιοπαθητική»!

D.Y., ΡΩΣΙΑ

Η ευκαιρία να σπουδάσω στην IACH του Γιώργου Βυθούλκα ήταν δώρο της μοίρας! Δεδομένου ότι μόλις γνώρισα αυτήν την Επιστήμη - είναι σίγουρα πολύ σημαντικό να θέσω στέρεες βάσεις για την περαιτέρω πρακτική μου. Από τα πρώτα μαθήματα συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι η πραγματική θεραπεία. Η ψυχή μου ανήκει στην ομοιοπαθητική τώρα, και αυτή καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Επιθυμώ βαθιά να μάθω τα πάντα λεπτομερώς, προκειμένου να εφαρμόσω αυτήν την τέχνη με επιτυχία, να θεραπεύω τους ανθρώπους, να τους βοηθώ κάποιες φορές ακόμα και σε πολύ περίπλοκες περιπτώσεις και να είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της δουλειάς μου. Ευχαριστώ τον Γιώργο Βυθούλκα για τις τεράστιες προσπάθειές του και την θεόρατη συμβολή του στην εξάπλωση της ομοιοπαθητικής. Ευχαριστώ πολύ για την ατελείωτη ενέργειά του και την επιθυμία του να μοιραστεί τις γνώσεις του.

V.Z.V., ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Εκπληκτικό, πολύ επαγγελματικό το Πρόγραμμα E-Learning, πρέπει να πω η καλύτερη εκπαίδευση που πέρασα ποτέ στη ζωή μου. Προσφέρει πολύτιμες γνώσεις, όχι μόνο για την ομοιοπαθητική, αλλά και για την υγεία και την ασθένεια γενικά και αποκαλύπτει την αλήθεια για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου που σήμερα είναι εντελώς κρυμμένη πίσω από κάθε είδους κατασταλτικές θεραπείες. Είμαι βαθιά ευγνώμων που έζησα την εποχή ενός τόσο ασυνήθιστου δασκάλου, του Καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα, και μου δόθηκε η τιμή να μπορώ να μάθω από αυτόν και να εφαρμόσω τις γνώσεις του στην καθημερινή ζωή για να ανακουφίσω τα δεινά των ανθρώπων. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την υπόλοιπη ομάδα της IACH για την όλη βοήθεια και υποστήριξη, ήταν μια υπέροχη εμπειρία.

N.A.S. ΜΕΞΙΚΟ

Μετά τις γνώσεις που απέκτησα μέσω του διαδικτυακού προγράμματος μαθημάτων E-Learning, θεωρώ ότι αυτή ήταν η πιο τέλεια διδασκαλία που γνωρίζω και δεν θα ήταν λάθος να πω ότι μπορεί να είναι και η πιο σημαντική διδασκαλία σε πλανητικό επίπεδο. Ακολουθώντας τους νόμους και τις αρχές που προσφέρουν οι διδασκαλίες του Καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα, κατάφερα να ανακαλύψω την επιτυχία σε αδιανόητες κατά τα άλλα θεραπείες. Η ανακάλυψη των Επιπέδων Υγείας από τον καθηγητή Βυθούλκα υπήρξε μια εξαιρετική συμβολή στο θαυμάσιο έργο που πραγματοποίησε ο Dr Samuel Hahnemann και στην ίδια την ανθρωπότητα και πρέπει αυτή η ανακάλυψη να είναι απαραίτητη και αναντικατάστατη στην καθημερινή μας πρακτική. Η πρόσβαση στα ιστορικά και τα αντίστοιχα follow-ups τους είναι πραγματικά πολύτιμη για τις γνώσεις μας, όπως επίσης η διείσδυση στα ομοιοπαθητικά φάρμακα, η θεωρία και η υπέροχη ομοιοπαθητική φιλοσοφία, που επεξηγούνται διεξοδικά μέσα από τα χρόνια εμπειρίας του Καθηγητή και προσφέρονται από αυτόν με μεγάλη γενναιοδωρία.

A.A., ΚΑΝΑΔΑΣ

Αισθάνομαι τυχερός που βρήκα το Πρόγραμμα E-Learning του Καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα. Είμαι πολύ ευγνώμων που μας έδωσε τα σημεία-κλειδιά για να εντοπίζουμε το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο και ιδιαίτερα για το θεωρητικό μέρος του προγράμματος. Νομίζω ότι αυτή η γνώση είναι απαραίτητη για να θεραπεύσει ένας ομοιοπαθητικός τους ασθενείς του με σωστό τρόπο. Ο Καθηγητής Βυθούλκας μάς έδωσε όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για να αρχίσουμε να εξασκούμε την ομοιοπαθητική με επιτυχία, πράγμα που δεν ήξερα πριν, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου μου στην Ομοιοπαθητική. Τώρα αναγνωρίζω τα λάθη που έκανα προηγουμένως. Αυτή η γνώση πραγματικά μου άνοιξε τα μάτια. Δεν βρίσκω λόγια να ευχαριστήσω αρκετά τον Καθηγητή Βυθούλκα για τη δημιουργία αυτού του τόσο εκπληκτικού προγράμματος μαθημάτων που είναι τόσο εύκολο να το ακολουθήσει κανείς και μάλιστα ο καθένας να το προσαρμόσει στο καθημερινό του πρόγραμμα. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους όσους σκέφτονται να ασκήσουν την Ομοιοπαθητική. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω περισσότερα courses.

A.T., AUSTRALIA

Η συμμετοχή μου στον εκπαιδευτικό κύκλο e-learning με τον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα υπήρξε μία από τις πιο εμπνευσμένες και δημιουργικές περιόδους μάθησης στη ζωή μου. Σε αντίθεση με άλλες σπουδές, ανωτέρου επιπέδου, είτε online είτε διά ζώσης, έχω αποκτήσει τη γνώση από την εμπειρία του Γιώργου, η οποία έδωσε ζωή στα βιβλία. Αυτή η πρακτική εφαρμογή της παραδοσιακής σοφίας της Ομοιοπαθητικής (μαζί με παρατηρήσεις οι οποίες επεξηγούν αυτές τις παραδοσιακές θεωρίες), δίνει σε οποιονδήποτε ομοιοπαθητικό τα πρακτικά εργαλεία και την εμπειρία του φάσματος των ασθενειών, τις οποίες μπορεί να θεραπεύσει η Ομοιοπαθητική. Η μελέτη της Ομοιοπαθητικής είναι από μόνη της μια αυτο-ανακλαστική άσκηση. Ο Γιώργος, ίσως και χωρίς να το γνωρίζει, αποκαλύπτει πτυχές των μαθητών του για τις οποίες μπορεί να μην έχουν καν επίγνωση. Η προσγειωμένη, ρεαλιστική και διασκεδαστική προσέγγισή του με κράτησε προσκολλημένη στον υπολογιστή και με έκανε να ψάχνω σαν πεινασμένη μέσα στα βιβλία μου. Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Γιώργο και την ομάδα των ανθρώπων του, οι οποίοι κάνουν πραγματικότητα αυτόν τον εκπαιδευτικό κύκλο, όχι μόνο για το πλεονέκτημά το οποίο μου έδωσε, αλλά και για την εξέλιξη της ίδιας της Ομοιοπαθητικής.

O.R., ΙΣΡΑΗΛ

Ήταν χαρά μου να σάς ακούω για 2 χρόνια. Έμαθα ιατρική από τόσους αλλοπαθητικούς και ομοιοπαθητικούς δασκάλους που υποτίθεται ότι ήταν οι καλύτεροι στους τομείς τους, αλλά όλοι αυτοί δεν ήταν τόσο κοντά στην αλήθεια της θεραπευτικής και τόσο καλοί δάσκαλοι όσο είστε εσείς. Ειδικά οι 12 τόμοι της MMV είναι τόσο ακριβείς και μετατρέπουν την τέχνη της βαθύτερης ουσίας των φαρμάκων σε επιστήμη. Οι συνάδελφοί μου ιατροί δεν θα δεχθούν ποτέ την ομοιοπαθητική ούτε και έχουν τη φαντασία που απαιτείται για την κατανόηση της ουσίας των φαρμάκων, αλλά τα έξυπνα παιδιά μας θα το κάνουν. Ίσως η διδασκαλία της ομοιοπαθητικής στην επόμενη γενιά να πρέπει να γραφτεί ως ένα συναρπαστικό παιδικό βιβλίο, καθώς κανένα παιδί σήμερα δεν ξέρει ποιος είναι ο κ. Rhus tox ή η κυρία Pulsatilla, αλλά όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Χάρι Πότερ. Κάποια μέρα που θα είμαι σίγουρος ότι κατανοώ τέλεια τη διδασκαλία σας, θα γράψω ένα τέτοιο βιβλίο. Προς το παρόν, είμαι χαρούμενος (όχι ικανοποιημένος) με τη γνώση που έχω και είμαι περήφανος που λέω ότι έμαθα την ομοιοπαθητική από τον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα. Με πολύ εκτίμηση.

M.B.S.H., Βραζιλία

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και αποτελεί τιμή μου που έχω σπουδάσει στο πρόγραμμα E-Learning. Ήταν υπέροχο, άλλαξε τη ζωή μου από όλες τις πλευρές, τόσο ως ατόμου, όσο και ως ομοιοπαθητικού. Το περιεχόμενο είναι φανταστικό, πλήρες και ο Καθηγητής διδάσκει με σαφήνεια, αντικειμενικότητα και, μερικές φορές, με αστείο τρόπο, επειδή ξέρει ότι κουραζόμαστε να παρακολουθούμε για πολλές ώρες. Το χαμόγελό σας στην τάξη με έκανε να χαμογελώ κι εγώ και η διδασκαλία σας είναι τόσο καλή που με έκανε να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να γίνω ομοιοπαθητικός που ακολουθεί τις αρχές του Hahnemann. Ήταν πολύ σημαντικό να ακούω τον Καθηγητή να μιλάει για τα Επίπεδα Υγείας, τις θεραπευτικές διαδικασίες και το Organon. Σας ευχαριστώ όλους για την πάντοτε παρούσα online υποστήριξη, τις απαντήσεις στις ερωτήσεις και τη βοήθεια που μου δώσατε στις σπουδές μου με μεγάλη φροντίδα και προσοχή. Για μένα, το πρόγραμμα E-Learning ήταν μόνο η αρχή, θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα διαθέσιμα στην πλατφόρμα μαθήματα για συμπλήρωση των γνώσεών μου και θα συνεχίσω να πηγαίνω στην Αλόννησο για τα καλοκαιρινά μαθήματα, τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά. Ευχαριστώ, Καθηγητή Βυθούλκα, που είσαι στη ζωή μου.

M.E.A., ΡΩΣΙΑ

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα για το Πρόγραμμα Е-Learning αλλά και για τα προηγούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα της IACH. Ήρθα με μηδενικές γνώσεις για την ομοιοπαθητική το 2013. Παραδόξως, ξέρω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις, που προέκυψαν πρόσφατα. Αυτές ήταν ερωτήσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά οι απαντήσεις μου δόθηκαν πρακτικά αμέσως (πράγμα που δείχνει λεπτομερή προσέγγιση στο σχεδιασμό των διαλέξεων). Είναι τόσο υπέροχο να ακούω τον Γιώργο Βυθούλκα, είναι ένας υψηλής ποιότητας Καθηγητής, ένας οδηγός για μένα. Το πιο σημαντικό είναι, ότι μετά τα μαθήματα έχω την έντονη επιθυμία να εξελιχθώ, να προχωρήσω παραπέρα.

D.P., ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Πριν να γνωρίσω την ομοιοπαθητική και να παρακολουθήσω το πρόγραμμα E-Learning, ήμουν γεμάτος απογοήτευση επειδή δεν μπορούσα να βρω καμία θεραπευτική δυνατότητα που θα μου επέτρεπε να οδηγήσω τον ασθενή σε έναν δρόμο πραγματικής θεραπείας. Αλλά τώρα που γνωρίζω αυτό το υπέροχο εργαλείο, έχω τη δυνατότητα να προσφέρω μία πιο αποτελεσματική, φυσική και μακροχρόνια παρέμβαση, με λιγότερες δυσμενείς επιπτώσεις για τους ασθενείς μου. Επίσης, έμαθα να κάνω πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση του ασθενούς, χωρίς να υποτιμώ τη συμπτωματολογία που πριν φαινόταν άσχετη, αλλά μπροστά στα «μάτια» της ομοιοπαθητικής έχει μεγάλη σημασία. Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή ο χρόνος που επένδυσα σε αυτήν τη διαδικασία ήταν πραγματικά πολύτιμος και, κυρίως, επειδή τώρα μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να είναι ελεύθεροι από τους σωματικούς, συναισθηματικούς και διανοητικούς περιορισμούς τους.

N.I.A., ΡΩΣΙΑ

Είχα ολοκληρώσει το video-course του Γιώργου Βυθούλκα και είχα λάβει το Δίπλωμα παλαιότερα. Ωστόσο, ποτέ δεν μετάνιωσα που παρακολούθησα αυτό το Πρόγραμμα E-Learning!!! Είμαι πολύ χαρούμενος που το Πρόγραμμα E-Learning δεν ήταν το ίδιο με το προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά περιείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα Επίπεδα Υγείας και τη διαχείριση των follow-ups. Και τι ευχάριστη η Materia Medica, όπως παρουσιάζεται από τον ίδιο το Γιώργο Βυθούλκα! Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να αγγίξουμε τη γνώση και τη σοφία του Δασκάλου μας !!! Η διάνοια του Βυθούλκα είναι προικισμένη και είναι εκπληκτικό το πόσο σοφός είναι στην αντίληψη και την πρόβλεψη των περιπτώσεων!

R.E.M., ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Μελετώ την Ομοιοπαθητική τα τελευταία 18 χρόνια, αλλά το Πρόγραμμα Е-Learning που προσφέρει ο Καθηγητής Βυθούλκας, η μέθοδος και ο τρόπος παρουσίασης των πληροφοριών είναι μοναδικά. Η μελέτη της θεωρίας των Επιπέδων Υγείας μού άνοιξε τα μάτια και μού ξεκαθάρισε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, για τα οποία είχα αναρωτηθεί εδώ και χρόνια. Με τον τρόπο με τον οποίο περιγράφει τα διάφορα φάρμακα και γενναιόδωρα μοιράζεται τις πληροφορίες, είναι πολύ εύκολο να θυμόμαστε τα φάρμακα. Είναι ένα πρόγραμμα που μου άρεσε φοβερά και από το οποίο επωφελήθηκα πολύ. Το πιο σημαντικό, είναι η συνεχής αναβάθμιση της γνώσης, όταν παρακολουθούμε τα καλοκαιρινά μαθήματα στην Αλόννησο και η ανταλλαγή και συνάντηση με όλους τους συναδέλφους που προέρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

A.D., ΙΝΔΙΑ

Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ομοιοπαθητική και την εκπαίδευση μου στο Ινστιτούτο Κλινικής Έρευνας στην Ομοιοπαθητική και σε διάφορα Ομοιοπαθητικά OPDs, ξεκίνησα το δικό μου ιατρείο το 2012. Μπορώ να πω ότι το να κάνω αυτό το σπουδαίο Πρόγραμμα E-Learning και να μαθαίνω από τον ίδιο τον Καθηγητή Βυθούλκα από τις υπέροχες βιντεοσκοπημένες του διαλέξεις, υπήρξε η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ κατά την εκμάθηση της Ομοιοπαθητικής!  Η κατανόηση του Καθηγητή Βυθούλκα για τη «Ζωή», την «Υγεία», την «Ασθένεια» και την «Ομοιοπαθητική» είναι άριστη. Είναι, όπως εξήγησε ο Samuel Hahnemann στον Αφορισμό 3, στο Όργανον της Ιατρικής, "ένας πραγματικός εφαρμοστής της θεραπευτικής τέχνης"! Οι διαλέξεις ήταν καταπληκτικές, διεισδυτικές και, σε πολλές περιπτώσεις, μού «άνοιξαν» τα μάτια και με βοήθησαν πολύ να βελτιώσω την πρακτική μου. Ευχαριστώ, αγαπημένε μου Καθηγητή, που μοιράστηκες μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις σου και τις θερμές μου ευχαριστίες στην εκπληκτική ομάδα σου που κατέστησε ευκολότερη την πρόσβαση σε αυτό το πρόγραμμα από την άνεση του σπιτιού μας. Είμαι περήφανος που είμαι μαθητής σας και κάτοχος του σπουδαίου διπλώματος της IACH!

D.K., ΡΩΣΙΑ

Το πιο πολύτιμο στοιχείο σε ένα άτομο, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο επάγγελμά του - είναι η εμπειρία. Ο Γιώργος Βυθούλκας έχει τεράστια εμπειρία και τη μοιράζεται ολόκληρη, δεν κρύβει ποτέ ούτε τις επιτυχίες, ούτε τις αποτυχίες του. Μπορεί κανείς να περάσει χρόνια και δεκαετίες για να φτάσει στα ίδια συμπεράσματα, ή μπορεί να αγοράσει το Πρόγραμμα E-Learning και να παρακολουθήσει και να ακούσει αυτό το πλούσιο υλικό. Είναι μια καταπληκτική ιδέα - να εγγράψει κανείς μαθήματα σε βίντεο και να τα επεξεργαστεί περαιτέρω ως on-line διαλέξεις για όποιον ενδιαφέρεται. Γνώρισα την ομοιοπαθητική στο 1ο έτος του ιατρικού πανεπιστημίου που σπούδασα το 1990. Εκείνο τον καιρό βιβλία για την ομοιοπαθητική στη ρωσική γλώσσα είχαν μόλις αρχίσει να εμφανίζονται στην αγορά. Κάποιες φορές οι προσπάθειές μου να εφαρμόσω την ομοιοπαθητική με αυτές τις γνώσεις ήταν επιτυχημένες, κάποιες άλλες όχι. Φυσικά, οι νέοι γιατροί συνήθως δεν έχουν χρήματα για ταξίδια στο εξωτερικό για σπουδές. Λοιπόν, όταν αγοράζετε αυτό το Πρόγραμμα E-Learning, είναι σαν να ταξιδεύετε στο παρελθόν, στις απαρχές και να συμπληρώνετε όλα τα τυφλά σημεία και κενά και μπορείτε να θυμηθείτε ορισμένα θέματα, να φρεσκάρετε τη μνήμη σας και να βρείτε αποδείξεις και επιβεβαιώσεις σε ορισμένες από τις εικασίες σας μέσα από το υλικό ενός πιο έμπειρου συναδέλφου, απ’ όπου μπορείτε να λάβετε άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, τις οποίες συνήθως θα μπορούσε να λάβει κανείς μόνο έπειτα από πολλά χρόνια πρακτικής. Με λίγα λόγια, αυτό το πρόγραμμα E-Learning αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο για την ταξινόμηση των γνώσεών μου, μέσω της εμπειρίας και της αυτοπεποίθησης κάποιου άλλου στον τομέα αυτό, όπου είχα ελλείψεις σε όσα ανέφερα παραπάνω. Το Πρόγραμμα E-Learning κάλυψε πλήρως τα έξοδα και τον χρόνο που αφιέρωσα σε αυτό. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στην ομάδα, που υποστηρίζει την όλη διαδικασία και παρέχει άψογη υποστήριξη.

F.M., ΙΝΔΙΑ

Έχοντας περάσει σχεδόν 2 δεκαετίες ως ομοιοπαθητικός, το Πρόγραμμα E-Learning της IACH αποτέλεσε έναν σημαντικό ενισχυτικό παράγοντα γνώσης για μένα. Αναρωτιέμαι μερικές φορές, πώς κατάφερνα να λειτουργώ χωρίς αυτό. Η γνώση των Επιπέδων Υγείας ήταν εντελώς νέα για μένα και είναι μια πολύ σημαντική πτυχή που θα έπρεπε να καλύπτεται από όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα ομοιοπαθητικής. Διευκρινίζει τη μέθοδο πρόγνωσης και γνώσης του πού κατευθύνεται ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό βελτίωσε την αυτοπεποίθησή μου στη θεραπεία των ασθενών. Αισθάνομαι χαρούμενος που τώρα μπορώ να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ ώστε να επιφέρω βελτίωση στην κατάσταση υγείας κάποιου ατόμου. Η καλή υγεία είναι ίσως ό,τι πιο σημαντικό, γιατί επιτρέπει στο άτομο να απολαμβάνει πραγματικά τη ζωή. Για εμάς τους ομοιοπαθητικούς, η μάθηση είναι μια δια βίου διαδικασία και αισθάνομαι τελικά ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο. Οι διαλέξεις του Καθηγητή Βυθούλκα ήταν όλες εκπληκτικές και ως ομιλητής καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον όλη την ώρα - η αγάπη του για την ομοιοπαθητική και η πλήρης και απόλυτη αφοσίωσή του στη δημιουργία της υγείας ακτινοβολεί προς τα έξω. Ως μαθητής του, νιώθω πολύ τυχερός και ευγνώμων. Και τώρα αισθάνομαι εξαιρετικά προνομιούχος που θα γίνω μέλος αυτής της καταπληκτικής οικογένειας της IACH. Ευχαριστώ θερμά !!

D.K., ΓΑΛΛΙΑ

Αγαπητέ Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα, σας ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία σας να αφιερώνετε τόσο πολύ χρόνο για τη μετάδοση αυτής της υπέροχης ιατρικής επιστήμης που είναι η ομοιοπαθητική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη νύχτα που ανακάλυψα την IACH και το Πρόγραμμά E-Learning. Είμαι αλλοπαθητικός γιατρός και ήμουν πολύ λυπημένος γιατί δεν είχα πλέον πίστη σε αυτήν την επιστήμη και είχα εμμονή με το «μυστικό της θεραπείας». Έψαχνα έναν τρόπο για να κατανοήσω τον άνθρωπο και τη διαδικασία της ασθένειας. Δεν βρήκα πραγματικές απαντήσεις μέσω της φυτοθεραπείας και μετά έμαθα κινεζική ιατρική, η οποία με έκανε να αντιληφθώ τι είναι η ζωτική δύναμη και ποια είναι η σημασία της ενέργειας. Προσπάθησα να ενδιαφερθώ για την ομοιοπαθητική, αλλά στη χώρα μου δεν βρήκα κανένα πρόγραμμα μαθημάτων που να μου μεταδίδει χαρά και την επιθυμία να μάθω αυτήν την ιατρική επιστήμη. Ακόμη και η κλασική ομοιοπαθητική στη Γαλλία εμφανίζεται σαν μια λίστα συμπτωμάτων που πρέπει να θυμάται κανείς και τίποτα δεν έχει λογική. Δεν υπάρχει καθοδηγητική ιδέα για τη πορεία της θεραπείας και επιπλέον υπάρχει ένας ρομαντικός τυπικός γαλλικός τρόπος σκέψης σχετικά με την ερμηνεία των ψυχικών συμπτωμάτων. Μου φάνηκε ότι ήταν ένας τρόπος θεραπείας με υπερβολική υποκειμενικότητα. Και μετά, ένα βράδυ, ανακάλυψα την IACH και έπαθα χτυποκάρδι! Από το πρώτο βίντεο που παρακολούθησα, αμέσως ήξερα ότι ήταν καλή η διδασκαλία. Μου πήρε αρκετά χρόνια, για να ολοκληρώσω το Πρόγραμμα E-Learning, αλλά, ακόμα κι όταν όλα στην προσωπική μου ζωή πήγαιναν σε λάθος κατεύθυνση, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος όταν άκουγα τις διδασκαλίες σας! Μου έδινε πραγματικά μια βαθιά χαρά. Επιτέλους, ΕΣΕΙΣ είστε ο μόνος Δάσκαλος που είχα που έχει εξηγήσει τόσο καλά τι είναι ο άνθρωπος, η υγεία και οι νόμοι της θεραπείας. Όταν άρχισα να εφαρμόζω τη διδασκαλία σας και παρατήρησα για πρώτη φορά την πλήρη αποκατάσταση της υγείας σε μια νεαρή γυναίκα που έπασχε από χρόνια ασθένεια, ένιωσα βαθιά συγκίνηση. Θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, από τα βάθη της ψυχής μου. Ήταν ένα υπέροχο όνειρο και είμαι τόσο χαρούμενος που ανήκω στους διπλωματούχος της IACH και που είμαι συνάδελφος όλων τους. Ξέρω ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχίσω να μελετώ και αυτό είναι ευχάριστο για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και την ομάδα σας για την κατανόησή σας και την υποστήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων των σπουδών μου και για το ευγενικό σας καλωσόρισμα όταν ήρθαμε στην Αλόννησο. Εύχομαι μακροζωία στην IACH, και πολλά «παιδιά» σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια! Με όλη μου την ευγνωμοσύνη.

V.S., ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αφού ολοκλήρωσα το πρόγραμμα Е-Learning, ως ιατρός που ασχολείται με την ομοιοπαθητική, εύχομαι σε όλους εσάς να αποκτήσετε ομοιοπαθητική εκπαίδευση και να ξεκινήσετε με αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα E-Learning διοργανώνεται από τον Γιώργο Βυθούλκα για εμάς, τους ιατρούς, προκειμένου να μάς εκπαιδεύσει σε βαθμό που να μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα την ομοιοπαθητική πρακτική.

D.H., USA

Today, millions of people try homeopathic treatment to cure their sufferings with mixed results. It is because some of the practitioners lack the correct training. If anyone wants to become a true healer and learn this beautiful and complex science, there is a complete E-LEARNING Program in which the best homeopath in the world, Professor George Vithoulkas, will share his knowledge and his experience of over 60 years.

I.N., ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Με μεγάλη μου λύπη ολοκλήρωσα την περασμένη εβδομάδα την εκπαίδευσή μου στο Πρόγραμμα E-Learning. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα, αλλά πάνω από όλα εσάς, για τη συνεχή υποστήριξη και ανταπόκριση στην επίλυση όλων των ζητημάτων που προέκυψαν. Το πρόγραμμα είναι υπέροχο! Θα μου λείψουν πολύ οι διαλέξεις του Καθηγητή Βυθούλκα με τις γνώσεις, το χάρισμα και τη σοφία του! Σάς εύχομαι πολλές επιτυχίες στις προσπάθειές σας! Τον μεγάλο θαυμασμό μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Καθηγητή Βυθούλκα, για την τεράστια δύναμη που έχει να αγωνίζεται για την εξάπλωση της ομοιοπαθητικής. Τού εύχομαι μακροζωία!

A.S., ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Μου άρεσε πραγματικά το κάθε λεπτό των διαλέξεων του Προγράμματος E-Learning. Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένος ήμουν, ο Γιώργος Βυθούλκας πάντοτε με ενέπνεε να συνεχίσω και να κάνω μια ακόμη προσπάθεια να κατανοήσω και να μάθω αυτήν την υπέροχη αλλά πολύ περίπλοκη και δύσκολη στη αντίληψή της θεραπευτική τέχνη. Η απέραντη γνώση του Καθηγητή για την ανθρώπινη ψυχή, η ταπεινότητά του και η υπέροχη αίσθηση του χιούμορ του με γοήτευσαν το ίδιο όσο και οι άπειρες γνώσεις του για την ομοιοπαθητική Θεωρία και τη Materia Medica. Έχοντας αυτή τη γνώση σήμερα, αναρωτιέμαι πώς τόσοι ομοιοπαθητικοί σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν και αναλαμβάνουν τη θεραπεία ασθενών, χωρίς τη γνώση των Επιπέδων Υγείας και των Αντιδράσεων στα Φάρμακα, όπως τα έχει εξηγήσει ο Καθηγητής Βυθούλκας. Στη χώρα μου, ειδικά, βλέπω ότι αυτή η γνώση λείπει εντελώς και ελπίζω ότι όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μου θα αποφασίσουν να παρακολουθήσουν αυτό το Πρόγραμμα E-Learning. Αξίζει κάθε cent και εγγυώμαι ότι θα σας κάνει καλύτερο ομοιοπαθητικό. Ευχαριστώ, Καθηγητή Βυθούλκα και ευχαριστώ και όλο το προσωπικό της IACH που μάς δώσατε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε αυτήν τη γνώση!

C.L., Ισπανία

Οι τρέχουσες συνθήκες ζωής μου δεν θα μού επέτρεπαν να ταξιδέψω και να σπουδάσω ομοιοπαθητική μακριά από το σπίτι μου. Αυτό το διαδικτυακό πρόγραμμα μαθημάτων ήταν εύκολο να το παρακολουθήσω από την άνεση του σπιτιού μου αλλά ήταν και προσιτό οικονομικά. Πάνω από όλα, ήταν μια ευχάριστη διαδικασία εκμάθησης της ομοιοπαθητικής από το μηδέν, δια χειρός Καθηγητού Βυθούλκα. Ενός πολύ πεπειραμένου και χαρισματικού δασκάλου. Ήταν ευχαρίστηση και όχι καθήκον να ακούω και να μελετώ τις διαλέξεις και τα πραγματικά ιστορικά. Είμαι ευγνώμων στην IACH που στέκεται ως φάρος στη θάλασσα των συγκεχυμένων, μπερδεμένων και παραπλανητικών ιδεών για το τι είναι πραγματικά η ομοιοπαθητική ή για το πώς πρέπει να εφαρμοστεί. Στην IACH μπόρεσα να μάθω γνήσια ομοιοπαθητική, τους κανόνες και τις στρατηγικές, στις οποίες βάσισαν οι μεγάλοι δάσκαλοι τις συνταγές τους, για να θεραπεύσουν πολύ σοβαρές ασθένειες. Τόσο σε αυτό το πρόγραμμα E-Learning, όσο και κατά τη διάρκεια των θερινών μαθημάτων που προσφέρονται από την IACH, έχω δει σε ζωντανές συνεδρίες καταπληκτικά αποτελέσματα και μακροχρόνιες θεραπείες για χρόνιες παθήσεις, μέσω της ορθής και γνήσιας κλασικής ομοιοπαθητικής πρακτικής που διδάσκει ο Καθηγητής Βυθούλκας. Δύσκολα το βρίσκεις αυτό αλλού. Στο μάθημα διδάσκονται οι νόμοι της ομοιοπαθητικής, όπως ο Hahnemann τους περιέγραψε στο Organon και πώς να τους χρησιμοποιήσει κανείς κατά τη λήψη του ιστορικού. Το πρόγραμμα στην πραγματικότητα δεν έχει σχεδιαστεί για να εμβαθύνει σε κάθε αφορισμό του Organon, αλλά καλύπτει τις κεντρικές ιδέες του και προσφέρει μια ολοκληρωμένη συνολική εικόνα του. Διδάσκονται τεκμηριωμένα δεδομένα με λογικό και επιστημονικό τρόπο, που σημαίνει ότι αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει να αναπαράγονται εφόσον ακολουθούνται οι ίδιες προϋποθέσεις και νόμοι. Έχω συναδέλφους που ασκούσαν την ομοιοπαθητική για έως και 20 χρόνια και εξακολουθούσαν να έχουν κενά, και να μην κατανοούν πλήρως τα αποτελέσματά τους, γιατί και πότε κάποιος από τους ασθενείς τους δεν βελτιωνόταν. Μετά από αυτό το πρόγραμμα, έχω αποκτήσει μια ευρύτερη κατανόηση της σημασίας της σωστής συνταγογράφησης, τη σωστής σειράς ή αλληλουχίας φαρμάκων και του κατάλληλου χρόνου για την επανάληψη ενός φαρμάκου. Όλα αυτά βελτιώνουν την πρακτική μας, με αποτέλεσμα να θεραπεύονται περισσότεροι άνθρωποι. Μαθαίνει επίσης κάποιος να κάνει μια πρόγνωση, του τι να περιμένει από μια θεραπεία σε έναν συγκεκριμένο ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένους παράγοντες, όπως για παράδειγμα το αρχικό επίπεδο υγείας του. Η επιστήμη των επιπέδων υγείας, που παρουσιάζεται από τον καθηγητή Βυθούλκα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, εξηγείται και παρουσιάζεται μέσω θεωρίας και ζωντανών ιστορικών σε κάθε σημείο αυτού του προγράμματος. Όσον αφορά τα σχόλια για την IACH, μπορώ να πω ότι ανά πάσα στιγμή απαντούσαν γρήγορα στην επικοινωνία μαζί μου και επέλυαν αποτελεσματικά οποιοδήποτε τεχνικό ή εκπαιδευτικό ζήτημα έτυχε να προκύψει κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Επεδείκνυαν επίσης ευγένεια και κατανόηση, όταν χανόταν κάποια προθεσμία για τις εξετάσεις ή τις ασκήσεις. Οι εξετάσεις μου είχαν αυστηρή επίβλεψη από δύο δασκάλους και διήρκεσαν περίπου 5 ώρες. Η εξέταση έχει έως και 5 ή 6 μέρη και καλύπτει το Organon, τη θεωρία των επιπέδων υγείας, τις αντιδράσεις στα φάρμακα, τη Materia Medica και πραγματικά ιστορικά. Επίσης, εφαρμόζοντας όλα όσα είχα μάθει από το πρόγραμμα E-Learning, κατάφερα να παρουσιάσω 10 ιστορικά ασθενών μου, οι οποίοι είχαν επωφεληθεί πολύ από τη θεραπεία και παρουσίασαν βελτιώσεις που δεν ήταν σε θέση να παράσχει η συμβατική ιατρική. Λοιπόν, ναι, είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αρχίσετε να μαθαίνετε ομοιοπαθητική. Θα έλεγα ότι είναι το πρώτο βήμα στο σωστό δρόμο, καθώς πρέπει κανείς να συνεχίσει να μελετά και να εξασκείται, για να επιτύχει την τελειότητα. Δεν έχω λόγια να προτείνω το μάθημα ή να το επαινέσω αρκετά και θα πρότεινα στον αναγνώστη να πάρει το τρένο, αν η πραγματική ομοιοπαθητική είναι ο προορισμός του!

J.P.D.R., PORTUGAL

Αυτός το e-learning εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ήταν Το Καλύτερο Το Οποίο Έχω Κάνει Ποτέ!!! Δεν είναι μόνο επειδή είναι ένα μάθημα Ομοιοπαθητικής, το οποίο στην περίπτωση αυτή είναι το πρώτο που έχω παρακολουθήσει, αλλά σας εγγυώμαι ότι δεν έχω δει ποτέ μια πιο ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων e-learning. Είμαι κτηνίατρος και έχω κάνει πολλά e-Learning μαθήματα σχετικά με τον τομέα μου. Ποτέ έως τώρα δεν είχα την ευχαρίστηση να παρακολουθήσω έναν εκπαιδευτικό κύκλο όπου θα είχα την δυνατότητα να μελετήσω/παραλάβω τόσα πολλά βιβλία από τον Δάσκαλο Γιώργο Βυθούλκας, να δω/ακούσω τόσες πολλές διαλέξεις online οι οποίες πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις σαν να ήσουν πάλι πίσω στο Πανεπιστήμιο, να έχω διαδραστικές γραπτές συνομιλίες με τον Συντονιστή του μαθήματος και τον ίδιο τον Γιώργο, και ποιος ξέρει με τι άλλο θα με καταπλήξετε !!! Είμαι τόσο χαρούμενος που αποφάσισα να εγγραφώ σε αυτά τα μαθήματα, τόσο σίγουρος ότι η ζωή μου ως κτηνίατρος θα έχει από τώρα και στο εξής μια διαφορετική προοπτική. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη διότι θα είναι και περισσότερο ικανοποιητική. Είναι σίγουρα ένας εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το οποίο μπορείτε να πείτε ότι η ζωή σας μετά έγινε εντελώς διαφορετική απ’ ότι ήταν πριν. Όπως στην Ομοιοπαθητική θα μπορούσαμε να πούμε "ποτέ καλύτερα από τώρα”, σε αυτή την περίπτωση θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω το "για πάντα καλύτερα από τώρα" !!! Τα online video είναι σίγουρα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!! Έτσι αυτό από μόνο του είναι ένας επαρκής λόγος για ένα χρυσό μετάλλιο στα online μαθήματα. Ο Γεώργιος Βυθούλκας είναι πραγματικά εξαιρετικά καλός στην επικοινωνία και συνεπώς ένας πολύ καλός δάσκαλος, εξηγώντας τα «essentials» του κάθε φαρμάκου με έναν πολύ απλό αλλά συγχρόνως πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

E.A.D., ΛΙΒΑΝΟΣ

Το Πρόγραμμα E-learning του Καθηγητή Βυθούλκα είναι αναμφίβολα το πιο επωφελές, εκπαιδευτικό και ισορροπημένο από όλες τις πλευρές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας ομοιοπαθητικός. Η εξαιρετική του εμπειρία και γνώση διατρέχουν κάθε διάλεξη. Αυτά παρουσιάζονται με προσιτό και ελκυστικό τρόπο - με αγάπη, πάθος και λαμπρή αίσθηση του χιούμορ. Αυτά τα μαθήματα είναι γεμάτα με πρακτικές συμβουλές, αλλά σάς οδηγούν επίσης σε ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος από μόνος του. Ο Καθηγητής Βυθούλκας έχει συνεισφέρει ατελείωτα στον κόσμο της ομοιοπαθητικής. Η έρευνα και η θεωρία του μάς εξοπλίζουν με γνώση και το πάθος του να υπερασπιστεί και να διαδώσει την ομοιοπαθητική μάς δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Είναι χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι εδώ και να μαθαίνω από αυτόν.

H.C.L., ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η παρακολούθηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος του Καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα ήταν ένα από τα πιο ξεχωριστά πράγματα που έχω βιώσει στη ζωή μου. Αυτά που διδάσκει, έχουν πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις. Δεν με δίδαξε μόνο την αληθινή ομοιοπαθητική, αλλά και την πραγματική τέχνη της θεραπείας. Είναι μαθήματα που αφορούν στη ζωή μας. Δυστυχώς, στη Βραζιλία, η πρακτική της ομοιοπαθητικής παρουσιάζεται εσφαλμένα και αυτό με λυπεί πολύ. Το ότι βρήκα το Πρόγραμμα E-Learning ήταν δώρο Θεού, που άλλαξε την άποψή μου για τον κόσμο, για πάντα. Προσεύχομαι στον Θεό για την υγεία του Καθηγητή Βυθούλκα. Ευγνωμοσύνη στο Θεό, στην Ακαδημία και σε όλους εσάς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμβάλατε σε αυτό το επίτευγμα. Ο Θεός να σας ευλογεί!

O.Y., ΡΩΣΙΑ

Έχω ασκήσει την ομοιοπαθητική για περισσότερα από είκοσι χρόνια και μελετώ και παρακολουθώ μαθήματα από τον Γιώργο Βυθούλκα για πάνω από δώδεκα χρόνια μέχρι τώρα. Πρόκειται για μεγαλοφυείς διαλέξεις. Παρακολουθώ τα μαθήματα με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη γι’ αυτήν την ευκαιρία να αποκτήσω Γνώση, που θα μπορούσε να αποκτηθεί μόνο σε αυτή τη σχολή του Γιώργου Βυθούλκα! Κάθε φορά που ακούω κάτι καινούργιο για γνωστά φάρμακα, είναι σαν να δημιουργείται μια νέα όψη στο «διαμάντι» παρουσίασης του φαρμάκου. Είναι ανεκτίμητο! Αποκτούμε γνώση για την υγεία αλλά και τον ολοκληρωμένο άνθρωπο, μαθαίνουμε για την αλληλεπίδραση του ψυχικού, συναισθηματικού και σωματικού επιπέδου σε ένα άτομο, για τις δυνατότητες να βοηθήσουμε ένα άτομο να γίνει αρμονικό, για τους νόμους της πνευματικής ανάπτυξης. Η Ομοιοπαθητική προσφέρει μία μοναδική ιδιότητα - φέρνει αρμονία στους ανθρώπους και γενικότερα στην ανθρωπότητα. Αποτελεί έναν Ηράκλειο άθλο για την Ανθρωπότητα. Το Πρόγραμμα Е-Learning περιέχει τις καλύτερες γνώσεις και λεπτομερείς πληροφορίες. Μακάρι περισσότεροι άνθρωποι να μπορούσαν να αποκτήσουν αυτήν τη γνώση. Με πολύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

M.I.R.O., ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για όλες τις γνώσεις που παρέχονται από αυτό το πρόγραμμα E-Learning. Η μεθοδολογία του Γιώργου Βυθούλκα με την εμβάθυνση στα Επίπεδα Υγείας, είναι απαραίτητη, για να εφαρμόσει κανείς την Ομοιοπαθητική με εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Τη γνήσια Κλασική Ομοιοπαθητική. Πάντα ακολουθούσα και εφάρμοζα ομοιοπαθητική θεραπεία ... αλλά όταν είχα την ευκαιρία να συναντήσω τις διδασκαλίες του Γιώργου Βυθούλκα το 2014, ένιωσα πολύ μεγάλη χαρά τις διδασκαλίες του και μια μεγάλη ταύτιση με τη μεθοδολογία του και αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό το εντυπωσιακό πρόγραμμα E-Learning! Η κατάρτισή μου στην Ομοιοπαθητική προέρχεται από τη IACH, προς μεγάλη μου ικανοποίηση!! Το πρόγραμμα E-Learning είναι πολύ αναλυτικό και πολύ επεξηγηματικό και προσφέρει πληθώρα γνώσεων! Είναι πολύ συναρπαστικό να έχεις έναν δάσκαλο, με τέτοια αγάπη για την ομοιοπαθητική, που να μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές. Ευγνωμοσύνη στον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα και στην υπέροχη IACH!!

T.K. UKRAINE

Σπούδαζα μόνη μου ομοιοπαθητική από το 2005. Μου ήταν πολύ δύσκολο να κατανοήσω τα διάφορα θέματα, τις προσεγγίσεις, και τις διαφορετικές πρακτικές. Το 2016, είχα την τύχη να παρακολουθήσω το πρώτο γκρουπ στην Ουκρανία. Το E-learning είναι οι θεμελιώδεις γνώσεις της ομοιοπαθητικής επιστήμης. Παράλληλα, υπάρχουν διαλέξεις για το πώς λειτουργούν τα φάρμακα, για τα κριτήρια συνταγογράφησης, πώς να αξιολογήσεις τα αποτελέσματα και πότε να κάνεις το επόμενο ραντεβού. Επίσης, διαλέξεις Materia Medica με πρακτικές συμβουλές και συστάσεις από τον Καθ. Γ. Βυθούλκα. Και καταπληκτικά περιστατικά με μακροχρόνια παρακολούθηση, και εμφανή βελτίωση από τη θεραπεία. Χαίρομαι πάρα πολύ που παρακολούθησα το πρόγραμμα και οι γνώσεις μου στην ομοιοπαθητική απέκτησαν μια δομή. Ξέρω πώς να κάνω την πρώτη μου συνταγογράφηση, και πώς να κάνω τις επόμενες συνταγογραφήσεις. Είμαι ευγνώμων προς τον Καθηγητή Γ. Βυθούλκα για την ευκαιρία που μου έδωσε να σπουδάσω στην Ακαδημία του.

E.K, GERMANY

Στο πρόσωπο του Γιώργου Βυθούλκα βρήκα τελικά τον Δάσκαλό μου για πάντα. Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω το πόσο αισθάνομαι τώρα που σώθηκα από το να εγκαταλείψω την άσκησή μου στην Ομοιοπαθητική μετά από περισσότερα από 12 χρόνια παθιασμένης μελέτης και αγάπης για αυτήν, ακολουθώντας την διδασκαλία άλλων ομοιοπαθητικών. Μου έδωσε τελικά τις απαντήσεις σε όλους τους εσωτερικούς μου προβληματισμούς τους οποίους “κουβαλούσα" για χρόνια, συχνά όντας ακόμη και θυμωμένη καθώς σκεπτόμουν: "Δεν είναι δυνατόν να μην είναι σε θέση κανείς να μου εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο, σε συγκεκριμένο χρόνο, η εμφάνιση ενός οξέως μετά από 3 ημέρες της λήψης του συνταγογραφημένου φαρμάκου, να είναι καλό ή κακό σημάδι για την εξέλιξη ενός περιστατικού". Είμαι τόσο βαθειά εντυπωσιασμένη από το πάθος του Καθ. Γιώργου Βυθούλκα. Δεν ενδιαφέρεται μόνον για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, ενδιαφέρεται για την υγεία όλου του κόσμου, για τον πλανήτη μας. Το σύστημά του είναι φανταστικά οργανωμένο, 200% αξιόπιστο, κάθε υποστήριξη είναι ανθρώπινη, επαρκής, φιλόξενη και έγκαιρη. Αγαπώ την αίσθηση του humor του και η αυθεντικότητά του είναι Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η!!! Μέσα από το E-learning του επί τέλους κρατώ στα χέρια μου τα σωστά εργαλεία. «Δεν ψαρεύω πλέον στην θάλασσα» (Γερμανικό ρητό) Τώρα πλέον γνωρίζω τι κάνω. Είμαι πολύ περισσότερο σίγουρη στο να συνταγογραφώ και απολαμβάνω πολύ περισσότερο το να εργάζομαι με τους ασθενείς μου. Αυτό το course αξίζει το κάθε ευρώ που έδωσα και το τιμολόγιο για τα μαθήματα είναι το μόνο που πραγματικά αγαπώ. Η μεγαλύτερη μου ευχή είναι να συναντηθώ προσωπικά με τον Καθ. Βυθούλκα διότι προς το παρόν περνώ πάρα πολλές ώρες μαζί του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου. Μην χάνετε χρόνο και χρήματα. Μάθετε από τον Γιώργο Βυθούλκα. Αυτός είναι ο προσωπικός, έντονος, σύντομος δρόμος σας για την ουσία αυτών τα οποία χρειάζεστε!! Και θα το λατρέψετε!!!